HLWM/Babbelkroeg trekt naar Grote Markt van Mechelen

Op zaterdagnamiddag 18 februari 2017 zijn de besprekingen voor de nieuwe locatie van HLWM succesvol afgerond. HLWM/Babbelkroeg trekt naar de Grote Markt van Mechelen, naar het gebouw waar tot voor kort het restaurant Het Torenhof gevestigd was en waar de vrijzinnigen zich recentelijk gevestigd hebben. Voor een exacte openingsdatum is het nog te vroeg, maar we mikken op uiterlijk einde maart.

De wekelijkse Babbelkroeg op vrijdagavond zal plaatsvinden op de mooie zolderverdieping. Voor speciale gelegenheden (pannenkoeken, vrijwilligersfeest, barbecue,…) kunnen we gebruikmaken van de prachtige veranda met tuin, waardoor we niet langer moeten uitwijken naar andere locaties, zoals in het verleden vaak het geval was.

De onderhandelaars (Carl P. , Dirk R. en Jan H.) zijn zeer tevreden met dit akkoord. 'Dit is een serieuze verbetering ten opzichte van onze vorige locatie. We liggen nu veel centraler. En voor een prikje (3 euro) kunnen onze bezoekers op vrijdagavond vlakbij ondergronds parkeren', stelt Carl. Ook Jan is zeer te spreken over de locatie. 'We hebben een prachtig uitzicht op de Grote Markt.' Tot slot voegt Dirk daar nog aan toe dat dit akkoord de toekomst van HLWM verzekert. 'Met deze overeenkomst kunnen we verder bouwen aan de weg en kijken we alvast uit naar ons 35-jarige bestaan in 2020!'

Pannenkoeken

Op 1 november is het weer zover. Dan kan je weer lekker pannenkoeken komen smullen, en dit aan de democratische prijs van €5. Dit is inclusief koffie of thee. Alle andere dranken zijn te verkrijgen aan onze 'normale' prijzen.

pastedimage
De pannenkoekenslag gaat door in onze eigen, vertrouwde bab in de Hanswijkstraat 74, 2800 Mechelen.

Een mooi moment om oude en/of nieuwe leden terug te zien en gezellig bij te praten.

Tot dan!

HLWM gaat naar de Antwerppride op 13 augustus 2016

HLWM gaat naar de Antwerppride

Feest jij met ons mee??

Ben jij “proud” op wie je bent en wil je dit tonen aan de hele wereld? Kom dan mee naar de Antwerp Pride op zaterdag 13 augustus! Haal je boa’s, gekke hoedjes, sexy outfit en goede humeur maar boven om mee met ons te feesten in de straten van Antwerpen. Hou je het liever wat ingetogener? Dan ben je uiteraard ook meer dan welkom!

We spreken af aan het voormalige Popi Café (Plantinkaai 11-12) om 13u. We gaan ergens iets drinken om ons mentaal voor te bereiden voor de pride die om 14u van start gaat. Vervolgens zoeken we een strategische plek uit om al het moois goed te kunnen bewonderen. Laat aan Dirk vooraf weten per mail of sms of je mee komt. S ’avonds gaan we met wie mee wil gezellig iets gaan eten. En wie weet waar de avond/nacht ons verder brengt…

GSM Dirk: 0496/ 55 49 79

E-mail Dirk: dirk.rollenberg@live.be

Ook op zondag 14 augustus feesten we verder op het Closing Festival waar er optredens zullen zijn van o.a. Dimi, La Diva Live, Sandra Kim en Dana International! Hiervoor spreken we af aan de Bonaparte, ook om 13u.

Laat ook hiervoor weten aan Dirk of je mee komt!

Verschillende leden gaven al aan dat ze van de partij zullen zijn. We hopen met een grote delegatie van HLWM aanwezig te zijn, zodat we in Antwerpen ons Mechelen mee op de Gay kaart kunnen zetten. Kom dus uit je luie zetel en feest met ons mee!! 

pride2016

 

 

 

 

 

 

 

27 augustus: BBQ HLWM

Zet het alvast in je agenda: 27 augustus is het wer tijd voor onze barbecue. Inschrijven kan door 35€ per persoon over te schrijven op de rekening van HLWM: BE 95 8601 1466 1658 met vermelding van de namen van de personen voor wie je inschrijft.

De BBQ vindt naar goede gewoonte plaats bij Ronny en Kurt. Je krijgt hiervoor een aperitief, 3 stukken vlees of vis, groentenbuffet en drank.

Inschrijven kan nog tot 19/08/2016. Wees er dus snel bij!

bbq2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek aan Mechelen met beklimming St. Rombouts toren.

Stadsbezoek door onze stadsgids Peter.

stadsbezoek2

 

stadsbezoek3

 

stadsbezoek4stadsbezoek5

 

 

Holebi’s houden minuut stilte voor Orlando.

De Homo- en Lesbienne Werking Mechelen (HLWM) heeft gisteravond op de Grote Markt stilgestaan bij de slachting die een schutter aanrichtte in een homobar in Orlando. Op die manier wenste de vereniging de leden de mogelijkheid te geven hun ongenoegen over de aanslag op serene wijze te uiten. Enkele tientallen leden en een delegatie van N-VA woonden de wake bij. Voorzitter Dirk Rollenberg gaf eerst een korte toespraak, vervolgens namen de aanwezigen een minuut stilte in acht om tot slot in stille optocht naar de HLWM-vrijwilligerscafé in de Hanswijkstraat te trekken. "In ons land valt het wat betreft homohaat nog relatief goed mee, maar toen ik onlangs met mijn vriend trouwde, heb ik ook negatieve berichten gekregen", zegt Rollenberg. Zijn boodschap: "Wil je de wereld veranderen, begin dan bij jezelf." (WVK)

mechelengrotemarkt

wakemechelen1wake2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wake HLWM herdenking aanslag in gayclub Orlando.

Beste leden en sympathisanten,

Ook wij als bestuur van HLWM hebben de vreselijke daad in Orlando met lede ogen moeten aanschouwen. çavaria heeft reeds initiatief genomen tot een minuut stilte op maandag om 18u op de Draakplaats, echter we zijn er ons van bewust dat dit zeer kort op de bal is (begrijpelijk), maar we willen ook aan al onze leden de mogelijkheid geven hun ongenoegen hierover op een serene wijze te uiten, daarom hebben wij als bestuur beslist om vrijdag om 20u op de Grote markt in Mechelen ook een bijeenkomst te organiseren. Het stadsbestuur heeft de regenboogvlag reeds gehangen uit solidariteit met de slachtoffers en met de holebigemeenschap. 
Ook hier zullen we om 20u15 een minuut stilte in acht nemen. Nadien trekken we in een stille optocht door naar de bab, alwaar kan worden nagepraat over deze gruwel.

Laat een seintje of je al dan niet aanwezig kan zijn, zodat we een inschatting kunnen maken van de opkomst. Indien jullie nog vrienden en of kennissen willen meebrengen, deze zijn van harte welkom!

Dit kan ofwel per mail op dirk.rollenberg@live.be of telefonisch op het nummer 0496/55.49.79 of op 0484/284.655

Ingetogen groeten,

Het bestuur van HLWM

orlando

 

 

 

 

 

 

Vijftig doden bij schietpartij in Orlando: “Mogelijk jihadistische motieven”

Gruwelijk, walgelijk, geen woorden voor dit homofoob geweld. Meer dan 50 holebi's zijn afgeslacht terwijl ze in een holebiclub gewoon zichzelf aan het wezen waren. De aanslag, mogelijk gepleegd door een moslimterrorist, is meteen de bloedigste uitgevoerd door één schutter.

Blijf vooral opkomen voor onze normen en waarden en wees vooral trots op wie je bent. Want deze religieuze beesten zullen en mogen niet winnen. Nu niet, nooit.

13062016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proficiat aan de nieuwe Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck!

mistergay2016

 

 

 

 

 

 

 

In Antwerpen is de 21-jarige Raf Van Puymbroeck verkozen tot Mister Gay Belgium 2016. Hij zal het komende jaar Skelte Willems opvolgen als ambassadeur voor de holebigemeenschap en wil zich inzetten voor holebi's in de sportwereld.

Al voor de vierde keer werd op zoek gegaan naar een jongeman met uitstraling, die in België en daarbuiten de thema's rond holebi's en transgenders wil behartigen. In het Antwerpse Theater Elckerlyck vond zaterdag een wervelende show plaats. Onder andere Vlaams minister-president Geert Bourgeois en minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (beiden N-VA) kozen uit twaalf finalisten een nieuwe Mister Gay Belgium.

Dat werd Raf Van Puymbroeck, een 21-jarige bachelor lichamelijke opvoeding uit Vosselaar. Hij is danscoach en docent aan de hogeschool Thomas More in Turnhout. Met zijn deelname wil hij het beeld van holebi's en transgenders in de sportwereld aanpassen. Hij zette onder meer een campagne op touw waarmee al zo'n vijftig sportclubs een holebi- en transgendervriendelijkheidscharter ondertekenden.

Op de tweede plaats eindigde Abdellah Bijat (22), een Gentse student die als moslim hoopte dat met zijn deelname aan de wedstrijd andere moslims de kracht vinden zichzelf te kunnen zijn. Op de derde plaats stond de Zwijndrechtenaar Ignace Vermeulen (19), die jarenlang in de Chiro zat en merkte dat uitkomen voor zijn geaardheid niet evident was.

Dikke proficiat aan dit prachtkoppel, het was een fijn feest! Geniet van jullie huwelijksreis!

trouwdirk

 

 

 

 

 

 

 

http://www.gva.be/cnt/dmf20160516_02290906/is-dit-het-homohuwelijk-van-het-jaar

NIEL – De Nielenaar Dirk Rollenberg (44) en Kenny Van Gysel (31), afkomstig uit Leuven, traden het afgelopen weekend in Niel in het huwelijk. Je kan gerust gewagen van het homohuwelijk van het jaar.

Het koppel arriveerde zaterdagmiddag met een oldtimer van 1927 aan het gemeentehuis. Dirk Rollenberg, feestelijk gekleed met een wit kostuum, en zijn partner Kenny Van Gysel, uitgedost met een zwart pak, straalden. Het koppel had aan het gemeentebestuur gevraagd zich in de echt te laten verbinden door zowel burgemeester Tom De Vries als door eerste schepen, Bart Van der Velde, die ook homoseksueel is.

Eens het ceremoniële gedeelte achter de rug lag, zorgden de plaatselijke brandweerlieden voor enkele gesmaakte attracties. Het koppel werd uitgenodigd om op het platform van een inmiddels aangerukte ladderwagen plaats te nemen. Tot groot jolijt van de omstaanders tilde de ladderwagen hen 30 meter op. De hoogte belette echter niet dat Dirk en Kenny vlug een kusje stalen.

Next Page »