Samen met Active Company wandelen in de Waverse wouden

Een aantal doorwinterde wandelaars van HLWM schuwden de uitdaging niet om samen met de wandelclub van Active Company deel te nemen aan de wandeling door de Waverse bossen.
De Waverse bossen zijn de stukjes groen die nog overblijven van de historische wouden in de omgeving van Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver.
We verzamelden op zondag 10 maart om 12u00 op het dorpsplein van Sint-Katelijne-Waver. We waren met 8 personen van HLWM om samen met de wandelgroep van Active Company een ruime groep van in totaal 39 wandelaars te vormen. Deze groep was klaar om te starten aan een heuse wandeling van zo’n 17 km.
Het was opvallend hoeveel bossen er toch nog te vinden zijn in deze regio.  Maar nog opvallender was het vele slijk en zelfs heuse waterplassen die we moesten trotseren om deze wandeling tot een goed einde te brengen.
Dit had natuurlijk alles te maken met het natte weer dat we al maanden kennen. Gelukkig waren de weergoden ons zondag zelf goed gezind en bleef het tijdens de wandeling droog.
Ruim halverwege pauzeerden we in ijssalon “Margot” in Onze_lieve-Vrouw-Waver, waar ze door al deze wandelaars een drukke namiddag beleefden.
Rond 17u30 kwamen we terug aan op het startpunt. Het was een mooie wandeling en ook de samenwerking met Active Company werd wederzijds als verrijkend aangevoeld.
Zeker voor herhaling vatbaar!

 

Tekst en foto’s: Koen N.