Gay Volley Mechelen haalt goud in Antwerpen

Gay Volley Mechelen (GVM) scoorde afgelopen zaterdag goud in de C-divisie van de Brilliant Games in Antwerpen.

Er was eens een Antwerpse diamant die uit Mechelen werd gestolen. Vorig weekend vond een wedstrijd plaats tussen de twee rivaliserende steden om dat kostbare juweel terug te winnen: de Brilliant Games in Antwerpen.

Mechelen bokste een team van superhelden in elkaar, BOMBA genaamd. De opdracht: de trofee weer naar huis brengen. De ploeg bestond uit Johnny Torch (Jonathan), Mr. Bombastic (Björn VDB), Akilla (Aki, Finland), Super Mario (Andrea, Italië), The Viking (Erik), SamurChai (Chai, Thailand) en Sirena (Bjorn DS).

Sommige helden hadden het moeilijk om tijdig uit bed te geraken. Maar tegen 8.30 uur stonden we zaterdagochtend klaar voor het toernooi. We droegen onze nieuwe en sexy blauw-witte outfit.

.

Een voor een hakten we teams van Luik, Brussel, Antwerpen en Nederland in mootjes. Zonder ook maar één enkele set te verliezen bereikten we de finale. Die speelden we tegen Family Dancing, een team beren uit Zwitserland.

Family Dancing telde maar vijf spelers, maar zag er meer macho uit dan de gemiddelde homoploeg. Was het stress? Was het een verandering van veld? Was het het lange wachten? Of was het de zesde speler die plots bij Family Dancing opdook?

In de finale kwamen we in de eerste set op een 10-2-achterstand. Tot we zeiden: ‘Genoeg is genoeg is genoeg.’ We begonnen te roepen, te lopen, te smashen. We bestookten hen met al wat we hadden. En bedankt voor de supporters.

We wonnen de eerste set met 25-21. In de tweede kwamen we nooit in de problemen. We wonnen die met 25-18.

.

GVM heeft een erg goed jaar achter de rug. Zilver en een vierde plaats in ons eigen Paastoernooi en zilver in Brussel begin september. De derde keer was het goud, voor de gouden GVM-jongens.

De mensen op de tweede foto zijn allen GVM’ers. Sommigen speelden mee met een Antwerpse ploeg.

Bjorn DS (GVM), 6/11