Richard is bowlingkoning HLWM

Dirk, Wout, Peter, Ronny, Kurt, Tillo, Yente, Sang, Koen en nog wat anderen.

Richard V is de eerste bowlingkoning van HLWM. Hij was afgelopen zaterdag de beste van 18 HLWM’ers tijdens een uurtje bowlen bij Burney’s in Mechelen-Zuid.

De Arenal-site, waarvan Burney’s deel uitmaakt, is top voor een avond of dagje plezier. Je kunt er, en hou je vast, terecht voor padel, springkastelen en trampolines (ook voor volwassenen), karaoke, snooker, darts, indoor karting (elektrisch) en dus ook bowlen. HLWM koos voor dat laatste. We waren zaterdagavond met 18. Goed voor drie banen naast elkaar. Het gaat om gloednieuwe banen, waarbij de ballen heel snel terugkeren en de kegels vliegensvlug weer op hun plaats staan.

Na tien worpen – met hippe wit-rode schoentjes aan (niemand had gaten in de sokken!!) – zag de top 5 er als volgt uit: Richard V (113), Yente M (112), Jeroen A (109), Ronny DR (104) en Dirk G (100). Wie is Richard? Een verpleger uit en in Gent, van Franstalige origine, die soms ook volleybal speelt bij GVM. Voilà, nu zijn jullie ook weer mee.

Ritchie=Richard.
Koen, Björn, Tillo, Yente en Sang.
Winnaar Richard.

Burney’s viel zo goed mee, dat we na het bowlen lang zijn blijven plakken. Voor een pint bier, een glas frisdrank of een cocktail. Sommigen zijn opnieuw gaan bowlen, anderen gaan snookeren, de rest is gewoon lang blijven keuvelen, met nog wat hapjes erbij ook.

Leuk en zeker voor herhaling vastbaar. Het is minstens 15 jaar geleden dat HLWM zich nog eens aan bowlen heeft gewaagd.

Tekst en foto’s: Carl (10/10/2022)

Een weglopende Richard, Bjorn en Ruben.
Dirk, Wout en Peter.