Pink Devils verliezen met glans in Rotselaar

Dertien Pink Devils hebben afgelopen zondag nipt verloren tegen een Rotselaarse jongerenploeg. De eindscore was 4-3 voor Rotselaar, niet echt onverdiend, maar de zege had even goed voor de Devils kunnen zijn.

Zittend van links naar rechts: Lars, Jeroen, Arsalan, William, Bert, Andy, Iwein, Lowie, Florin en Ben. Staand vlnr: Glenn en Enoch, en achter Enoch schuilt Ibi.

Zondagnamiddag 29 september is het net voldoende lang droog gebleven om een volledige voetbalmatch te spelen op de terreinen van VV Rotselaar. Veld en kantine hadden een hoog ‘FC De Kampioenen’-gehalte. Schamel schuilhokje met houten banken onder golfplaten dak voor de reservespelers en de enkele toeschouwers. De kantine, waar het WK wielrennen te zien was, zag er gelijkaardig uit. Maar, met spotgoedkope dranken: 1 euro voor het hele assortiment.

De tegenstander was een gelegenheidsploeg van vrienden van Pink Devils-speler Dries M. Jong volk dus: gemiddeld misschien 20 jaar. Ik dacht: ‘Oei, dat wordt afzien’, want veel van die gasten, inclusief Dries – onze op één na jongste speler – zitten bij andere voetbalploegen.

Maar ik zat verkeerd. In de eerste helft lagen de Pink Devils duidelijk boven. Maar enkele shots binnen het kader werd gestopt door de keeper van de tegenstander. De tweede helft ging meer gelijk op.

Strafschop

De eindstand was 4-3 voor Rotselaar. Dries M scoorde een van hun goals. Mocht hij bij ons hebben meegespeeld, dan zou de wedstrijd mogelijk anders zijn geëindigd. De goals van de Pink Devils waren van Enoch, Jeroen en opnieuw Enoch (rebound na strafschop).

Opvallend: de wedstrijd werd zonder scheidsrechter gespeeld, maar is bijzonder proper en fair verlopen. Een boeiend experiment dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Bij de Pink Devils stonden naast Belgen ook Nederlanders, Afghanen en Roemenen op het veld. Internationaal gezelschap dus.

Volgende keer: winnen tegen Rotselaar. Misschien dat een thuiswedstrijd dan net dat tikkeltje voordeel oplevert om de balans naar onze kant te doen overslaan.

Carl P (tekst en foto, 30/9)