From Bonheiden with love. Groeten, 43 mannen in het blauw

Een schot in de roos, de eindezomerbarbecue van HLWM. 43 aanwezigen, veel en lekker eten, een uniek kader, weergoden die ons vrij gunstig gezind waren, een plons in het zwembad en ambiance.

Mascotte Arco Iris waakt over de genodigden.

Een doodlopende straat in Bonheiden was het decor van de bbq van HLWM. Een decor met een grote partytent, dito tafeltjes, gasbranders om ons warm te houden, een uitnodigend openluchtzwembad met water van 28 graden, personeel in livrei om ons te bedienen, een warme dansvloer… Het decor van de zoveelste bbq van HLWM was af.

De opkomst 43 mannen: van 26 jaar tot in de zeventig. Heel veel bekende gezichten, maar ook mensen die we graag meer zouden zien (doen en komen!). Startuur: 18 uur, einduur: 1.30 uur. Wat stond er op het menu: glaasje bubbels of sinaasappelsap bij de aankomst, drie of vier soorten ge-bbq’de vis als voorgerecht, en vier verschillende soorten vlees als hoofdgerecht. Vergezeld van creatieve salades, broodjes… Nagerecht: Magnum-ijsjes. Het geheel overgoten met all-you-can-drink wijn, cola, bubbels…

Onze gastheren Jan en Antoine.

Op vraag van onze gastheren Jan en Antoine was iedereen – ter herdenking van 50 jaar Stonewall (het begin van de homo-emancipatie) – in min of meerdere mate in het blauw gekleed. Dankzij dat blauw viel het blauw van de kou wat minder op. Al was het in de grote partytent lekker warm. Een ander groepje is gedurende een groot deel van de avond bij de bbq blijven staan. Al moesten we soms wat doordraaien, wegens te warm op rug en poep (ook al van de kok en het opdienend personeel).

En dan was er dat zwembad, uitnodigend diepblauw en feeëriek verlicht. Zouden we…, zouden we niet…? Wie durft? Maar toch niet naakt… ‘Ik heb wel geen zwembroek mee!’ ‘Vraag er dan een aan Antoine of Jan.’ Uiteindelijk zijn de twee jongsten (26 en 30) erin gedoken, mét zwembroek aan. Naar het schijnt was het heerlijk. Arco Iris was hun exotische speelvriendje in het water. Het water was dan wel 28 graden, de luchttemperatuur boven dat water was, zo laat op de avond, een magere 15 graden of zo. Heel snel eruit, vlug een grote badhanddoek om zich heen geslagen, en voor de gasbranders en elektrische verwarming gaan staan. Om te drogen, maar eerder nog om warm te blijven.

Het gros van de aanwezigen heeft uren in de partytent zitten praten, over de voorbije zomer, het leven, hun werk, de gemaakte reizen, HLWM,… Een ander, kleiner groepje, waagde zich aan danspasje binnenshuis. En af en toe trokken mensen van het ene naar het andere.

Het was goed. Rond 1.30 uur gingen de laatsten naar huis, onder wie ondergetekende. Goed? Het had niet beter kunnen zijn. Bedankt Jan en Antoine.

Carl P (9/9/2019) (tekst en foto’s) en Kurt B (foto’s)

 

Wachten op de gasten.
Goed om op te bakken, nog beter om je aan te verwarmen.
Met de groeten van Arco Iris.
Zouden we? Of toch maar niet? Twee man zijn in het zwembad gedoken. Ruben en Bart.
Ruben en Bart, of omgekeerd.