Maanrock lokt veel volk naar de Babbelkroeg

Het was vrijdag dringen aan de ramen van de Babbelkroeg. ‘Kom genieten van het spectaculaire zicht op de Grote Markt en Maanrock.’ Dat ene zinnetje in de mail naar onze leden lokte veel volk naar ons café. Het uitzicht was dan ook fenomenaal. We hebben binnen met gedempte lichten zelfs zitten dansen op enkele slows van Clouseau, die de eerste avond van Maanrock afsloot.

Tussen 20 uur en 1.30 uur hebben zo’n 35 mensen een bezoek gebracht aan onze Babbelkroeg. Veel nieuw volk ook, onder wie een Brit (welkom). Beneden stonden enkele duizenden mensen rug tegen buik als sardientjes voor het podium. Wij hadden ruime vipplaatsen met een adembenemend uitzicht op het spektakel beneden.

Het was een voortdurend komen en gaan van leden en sympathisanten die afwisselden tussen de menigte beneden en de relatieve rust op de derde verdieping van De Schakel, ons gebouw nabij de Grote Markt. We waren trouwens niet de enigen die ons vergaapten aan Maanrock. Op de eerste en tweede verdieping zaten leden van De Schakel met een drankje in de hand te genieten van de optredens.

Kortom, dit smaakt naar meer. Misschien moeten we er volgend jaar iets speciaals rond bouwen. Met hapjes erbij, of zo.

Tekst: Carl P (27/8/2022), foto’s: Carl en Koen N