Kardinaal De Kesel doet trafiek op website HLWM exploderen

Het verslag van ons gesprek met kardinaal Jozef De Kesel – en de weerslag daarvan in de binnen- en buitenlandse pers (tot de website van het Vaticaan toe) – heeft heel veel volk naar de website van HLWM (www.hlwm.be) gelokt. In mei vier keer meer dan in een normale maand.
In januari-april trok onze website maandelijks tussen 600 en 800 unieke bezoekers, cijfers die overigens maand na maand stijgen. In mei was dat 2.775, zowat het viervoudige. Met 579 unieke bezoekers was woensdag 2 mei de drukste dag ooit in de geschiedenis van de vernieuwde website.
Twee factoren speelden mee. Veel kranten, onder meer De Standaard, hebben in hun berichtgeving over de uitspraken van kardinaal De Kesel duidelijk melding gemaakt van HLWM. Bovendien heeft ZiZo, het Vlaamse holebimagazine, in de verslaggeving op de eigen website een link gelegd naar het stuk op de site van HLWM. Tussen haakjes: kardinaal De Kesel was in de eerste helft van mei lang het meest gelezen stuk op de website van ZiZo.
De link naar www.hlwm.be heeft ongetwijfeld veel nieuw volk naar de website van HLWM gelokt, mensen die ons nog niet kenden en ons nooit bezocht hadden. Dat is erg goede reclame. En wees er ook maar zeker van dat her en der een Belgische bisschop – mogelijk zelfs de apostolische nuntiatuur in Brussel en, waarom niet, heel misschien zelfs het Vaticaan – onze website met een bezoek heeft vereerd.
Behoudsgezinde katholieken hebben het verslag op de website van HLWM ook ontdekt. Lees maar eens de comments onderaan het stuk.
Vertalingen
Overigens, de inhoud van ons gesprek met de kardinaal heeft niet alleen de Belgische (Vlaamse en Franstalige) pers gehaald, maar is op het internet ook terug te vinden in vertalingen in het Engels, het Spaans, het Duits, het Italiaans… Groot nieuws dus.

Wim Eijk, de kardinaal-aartsbisschop van Utrecht, heeft in de dagen na ons gesprek uitgehaald naar de uitspraken van zijn Belgische collega. ‘De uitspraken druisen lijnrecht in tegen de doctrine van de Kerk, gebaseerd op de Heilige Schrift, dat het huwelijk volgens de scheppingsorde alleen bestaat tussen een man en een vrouw.’

 

Carl P (tekst) (4 juni)