HLWM staat klaar voor 2021

Beste leden, vriendinnen, vrienden,

‘Corona’ moet het meest gebruikte woord van het jaar zijn. Ook HLWM ontsnapte er niet aan. Door corona hebben we slechts vijf activiteiten kunnen doen (nieuwjaarsreceptie, Valentijnsfeestje in de Babbelkroeg, een spelletjesavond, de Monet-expo en Mechelen en de nieuwe mobiliteit). En de Babbelkroeg is het afgelopen jaar meer dicht dan open geweest.

Maar we hebben 33 berichten gepost op de website van HLWM: tien over hiv, prep en JVG, negen kijk-, luister- en leestips (HLWM in coronatijden), vijf verslagen over activiteiten, drie berichten over chemsex en zes varia.

Ik vind jullie coronagerelateerde berichten echt heel fijn om te lezen: de juiste toon, de correcte inhoud, een hart onder de riem. Héél mooi, doe zo verder (zolang het nodig is).

Die mails en berichten zijn niet onopgemerkt gebleven. Een lid: ‘HLWM’ers gaan als de meest erudiete, meest belezen en best geïnformeerde homosuelen uit deze belabberde periode herrijzen dankzij jullie niet-aflatende stroom van lees- en kijksuggesties. Waarvoor dank en veel respect!’

Yves Aerts, de voorzitter van Cavaria, de koepel van de Vlaamse holebiverenigingen: ‘Ik vind jullie coronagerelateerde berichten echt heel fijn om te lezen: de juiste toon, de correcte inhoud, een hart onder de riem. Héél mooi, doe zo verder (zolang het nodig is).’

De trafiek op de website van HLWM is hoog. Berichten over JVG en chemsex en ‘HLWM in coronatijden’ worden op de dag van de publicatie en de twee dagen nadien makkelijk door 200 mensen gelezen. Het totale aantal unieke bezoekers op de website van HLWM bedraagt zo’n 1.000 per maand.

Als het beestje corona eindelijk weer in zijn kot zit, staan we klaar om alle uitgestelde activiteiten van vorig jaar opnieuw te activeren: een lezing, een namiddag/avond over prep en hiv/chemsex, een karaoke, een heropstartreceptie, een Ardennenweekend en de Babbelkroeg zelf.

De website van HLWM trekt zo’n 1.000 unieke bezoekers per maand.

Ondanks corona hebben we geprobeerd jullie het afgelopen jaar virtueel aan boord te houden. Omgekeerd hopen we dat jullie HLWM aan boord houden. Daarom vragen we jullie lidgeld 2021 te betalen: 10 euro per m/v, 20 euro per koppel. Te betalen op het rekeningnummer BE40 0018 7411 4263 met als mededeling ‘lidgeld 2021’.

Oproep: we hebben elkaar al maanden niet meer gezien. En het weerzien zal niet voor morgen zijn. Stuur ons jullie kerst- en nieuwjaarsgroeten (een foto van jullie, een wenskaart, een groet…) via info@hlwm.be en wij posten jullie bericht/foto op www.hlwm.be.

Het bestuur van HLWM – Jan, Jonathan, Björn, Robin, Jimmy, Ruben, Koen en Carl – wensen jullie van harte fijne en heel kleine eindejaarsfeesten toe. Hou het vooral veilig, want alles staat of valt met jullie en onze gezondheid. Tot echte knuffels en bubbels in de loop van 2021.

‘Hope smiles from the threshold of the year to come, whispering ‘it will be happier’…”  – Alfred Lord Tennyson

Het bestuur van HLWM.