HLWM grijpt nipt naast prestigieuze holebiprijs

De Homo- en Lesbiennewerking Mechelen (HLWM) heeft naast de Prijs van het Hart 2017 van çavaria, de koepel van 120 Vlaamse holebiverenigingen, gegrepen. Dat is de bekroning van de meest hartverwarmende activiteit van een Vlaamse of Brusselse holebivereniging.

Cavaria koos HLWM als een van de drie finalisten voor de organisatie op zondag 26 november van een studienamiddag in samenwerking met Sensoa en Genderflux. Die focuste op twee thema’s: soa’s, hiv en prep (een preventief middel tegen een besmetting met hiv) en op gender en genderdiversiteit. Vooral Kenny en Dirk hebben hun schouders onder dat project gezet.

‘Unieke samenwerking’

HLWM was genomineerd voor drie redenen, zegt Jolien Lamberigts, bij çavaria verantwoordelijk voor de holebiverenigingen uit Brussel en de provincie Antwerpen, aan de telefoon. ‘Ten eerste, de unieke samenwerking tussen een lokale holebivereniging (HLWM) enerzijds en de Vlaamse verenigingen Sensoa en Genderflux anderzijds. Ten tweede, het was een succesvolle activiteit, waar toch wel wat volk op af is gekomen. Ten derde, het ging om belangrijke thema’s en onderwerpen.’

De prijs ging uiteindelijk naar Trainbow Belgium, de vereniging van holebi’s en transgenders bij de Belgische spoorwegen: NMBS, Infrabel en HR-Rail. Trainbow slaagde erin om op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (Idahot) de regenboogvlag te laten buitenhangen aan alle Belgische stations.

Carl P (21/2/2018)