Durbuy, ijskoud maar volop zon

 

Vrijdag 23 februari, zonnig maar koud en op weg naar het weekend in Durbuy. Spannend! Hoe zal het huis zijn? Hoe zal de omgeving zijn? Na aankomst de eerste wows: een prachtig uitzicht en een warme ontvangst.

Op zoek naar de kamer. De deuren bleven maar komen, keuze gemaakt, spullen afgezet en daarna tijdens een gezellige babbel met een drankje wachten tot iedereen aangekomen was. Waarna het weekend kon beginnen in het salon met een hapje en een drankje. Natuurlijk moest ook de innerlijke mens versterkt worden met een lekker zelf gemaakt avondmaal.

Zaterdag

Op tijd opstaan voor een uitgebreid en verzorgd ontbijt, met tijd om met iedereen wat te praten. Na het ontbijt duffelde iedereen zich goed in om rond 11u te kunnen vertrekken voor een wandeling van ongeveer 8km langs prachtige landschappen, met veel rust en volop zon.

Tussendoor stoppen we in Durbuy om iets warm te drinken en een klein hapje te eten. Daarna terug naar de boerderij met in het begin van de terugtocht een korte maar steile klim. Aangekomen gaat iedereen zich douchen om daarna in het salon te aperitieven met een hapje. Rond 19u worden wij verwacht in het dorpje Palenge, een kleine kilometer van onze boerderij, om er lekker te gaan eten. Een driegangenmenu met aperitief.

Zondag

Wij beginnen de dag met een uitgebreid en verzorgd ontbijt. Vandaag werden we verwacht in Durbuy voor een rondleiding met gids. Sommigen gaan te voet naar daar, anderen met de auto. Onze gids vertelt eerst over de geschiedenis van Durbuy en drukt ons op het hart dat dit het kleinste stadje ter wereld is. We mogen ook proeven van verschillende specialiteiten van de Ardennen. Na een rondleiding van een tweetal uurtjes gaan we nog samen iets drinken om daarna richting onze site te stappen.

Daar aangekomen gaan we in het salon zitten met een drankje en een hapje om nog bij praten over het weekend. Voor iedereen naar huis vertrekt, is er nog een croque voorzien. Na dit laatste avondmaal begint iedereen zich klaar te maken om naar huis te vertrekken. Het weekend is voorbij gevlogen.

Alvast een hele dikke merci voor de organisatoren: Hans en Erwin en Luc en Patrick.

Franky V (tekst) en Maxim VP en Hans VDS (foto’s) (3/3/2018)