HLWM bedankt haar vrijwilligers

Van de kleine 100 leden van de Homo- en Lesbiennewerking Mechelen zet ongeveer een derde zich in voor HLWM. Dat is 30 procent. Een heel pak meer dan het Vlaamse gemiddelde van 12 procent.

De Vlaamse week van de vrijwilliger ging op zaterdag 3 maart van start. De ideale dag voor HLWM om haar vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Want het zijn zij die HLWM mee overeind houden. We hebben dan wel een stuurgroep van acht man, zonder tappers, fotografen, mensen die het jaarlijkse weekend organiseren of de ICT-opvolgen, die mee hebben gebouwd aan de nieuwe babbelkroeg… Zonder al die mensen ook geen HLWM. Duizend maal dank daarvoor.

Jonge mensen

Opvallend was het grote aantal jonge mensen – twintigers – op het vrijwilligersfeest. Tien tegenover nul drie jaar geleden. Een positieve evolutie, want zij zijn de toekomst van HLWM. Zij moeten op termijn de fakkel overnemen. We hebben in elk geval al gepolst naar het soort activiteiten dat de jongeren kan aanspreken. Hou onze kwartaalnieuwsbrief en de kalender op deze website in de gaten.

Nog eens, aan iedereen een oprechte merci. En we zijn blij dat we ook dit jaar op jullie inzet kunnen rekenen.

Carl P (4/3/2018)