Eindelijk, na vier jaar opnieuw Ardennenweekend

Zaterdag 11 uur. Voor de start van een stevige wandeling van 13,5 km.

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk zijn we weer op Ardennenweekend met HLWM. Met 22 in Vielsalm. 

Het jongste HLWM-weekend dateert van het voorjaar van 2018. Dan kregen we twee jaar corona over ons heen. En één geannuleerd weekend. En nu zitten we in Vielsalm. In een voormalig hotel naast de rivier de Salm.

De 21 anderen (Koen, Guido en Jean-Marc, Ronny en Kurt, Geert en William, Arno en Michiel, Jeroen en Sang, Jimmy en Ruben, Wout, Frans, Dirk, Johan en Peter, Tom, Björn en Yente) zijn aan het kaarten, praten, spelletjes aan het spelen, zitten in de jacuzzi, of slapen. Ik schrijf deze tekst. Het was een wat vermoeiende dag. Vroeg uit bed. Om 9 uur stond het ontbijt op tafel. Dan 13,5 km wandelen, waarbij we 500 hoogtemeters moesten overwinnen. Gevolgd door een uitgebreide bbq, en nog zoveel meer.

Zondag, volop zon en 23 graden, zijn we nog wat meer gaan wandelen. Om 15 uur stond een gegidste wandeling in Stavelot op het programma, tot 1795 de hoofdstad van het onafhankelijke abdij-vorstendom Stavelot-Malmedy. De gids, een man van minstens 75 jaar, vertelde onder meer over de rijkste inwoner van Stavelot die 99 boerderijen bezat en geen 100ste wilde, omdat hij dan in een hogere belastingschijf zou vallen.

Het afscheid zondagavond was lastig. En werd telkens uitgesteld. Met 16 of zo deelnemers zijn we nog friet gaan eten. De eerste frituur was wegens een privéfeest gesloten. De tweede in Werbomont, langs de snelweg, was geopend. Het was 22 uur toen we weer in Mechelen waren.

We waren op wandel met een heel gevarieerde groep. Een tiental mensen van de harde kern van HLWM en een tiental volledig nieuwe mensen, allemaal onder 35 jaar. De verjonging van HLWM zit goed op schema. De jongste erbij is 24, de minst jonge 69. Iedereen was enthousiast over de mix.

Volgend jaar zeker opnieuw.

Tekst: Carl P (10 en 12/9/2022). Foto’s: Carl, Dirk, Koen en Ronny.

Banaan. Appel. Drankje. Boterhammen. Even rusten na veel hoogtemeters en kilometers.
Wachten op de instructies van de gids.
Op kosten van HLWM.

Koen is even de weg kwijt.
Staat de tent in brand? Nee, het is bbq-time.
Zijn we moe, Yente, Ruben en Frans?
Buiten lunchen langs de rivier de Salm.
Wandeling naar Salm Chateau.
Voor definitief, definitief naar huis te rijden, nog samen friet gaan eten in Werbomont.
Sint-Sebastiaan de patroonheilige van de grote kerk in Stavelot. Hij is ook de ‘patroonheilige’ van de homo’s. Guess why?
Luisteren naar de uitleg van Ruben.

Frans, Koen, Jeroen en Sang.
Vrijdagavond. Tien kilo gehakt, 3 liter tomatensaus, wortelen, courgette, paprika, look, en kilo’s spaghetti. Lekker, echt lekker.