Zomerse groeten van GVM en Pink Devils

Voor Gay Volley Mechelen (GVM) en de Pink Devils is de zomer een drukke periode. GVM speelt zeven weken op rij beachvolleybal. De Pink Devils gaan door met de trainingen en trekken eind juli naar het Europese voetbalkampioenschap voor holebi’s in het Nederlandse Nijmegen.

Voor GVM is het weer tijd voor zonnebrillen, zonnebrandolie, petjes en al dan niet blote bovenlijven. Afgelopen donderdag waren ze alle drie nodig. Om 20 uur, toen we begonnen te beachen, was het nog altijd 28 graden warm. Het zand was droog en voelde warm aan. De dreigende onweerslucht bleef gelukkig bij dreigend.

Met 16 waren we die avond. Een bont gezelschap met mensen uit Mechelen, Brussel en Antwerpen, al is dat wel wat kort door de bocht.

Boven ons hoofd zweefde een drone. Ivan was kiekjes aan het maken van de spelende GVM’ers. Na de beachvolleybalavond zijn we nog een hele poos blijven hangen op het terras van de sporthal IHAM achter het station. Wil je ook eens komen kijken? Elke donderdagavond van 20 uur tot 22 uur.

Jaycee, Arsalan en Jonen.
GVM-trainer en HLWM-bestuurslid Björn.
Bjorn, een van de drie Bjorns van GVM, en Jeroen.
GVM tegen GVM vanuit de lucht.
Jonathan, Walter, Dieter, Arsalan en Bjorn.

De Pink Devils zitten ook niet stil. Integendeel. Het is druk trainen en wedstrijden spelen voor de nakende Eurogames, de Europese sportkampioenschappen voor lgbtq+’ers in het Nederlandse Nijmegen. Die vinden eind juli plaats. De Pink Devils zijn van de partij met 14 ingeschreven spelers.

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, spelen de Devils zoveel mogelijk wedstrijden. Midden juni stond een belangrijke wedstrijd op het programma in Sint-Katelijne-Waver, een onderdeel van de Grassroots Days, een nieuw concept. Bij een temperatuur van meer dan 30 graden speelden de Pink Devils een wedstrijd tegen een combiploeg Mechelen/Sint-Katelijne-Waver. Het eerste doelpunt was voor de tegenstander. Eindstand: 6-2 voor de Pink Devils.

Hieronder een paar sfeerbeelden.

Tekst: Carl (27 juni 2022), foto’s: Carl, Ivan en Jeroen D.