Van 2018 naar 2019

2018 was een mooi jaar voor HLWM. De Bab draait goed (gemiddeld 100 bezoekers per maand), we hebben meer dan 100 leden, de website trekt veel volk, er is weer keuze uit activiteiten en veel nieuwe mensen vinden de weg naar HLWM. En wat brengt 2019? Je leest het hieronder.

HLWM heeft in 2018 zo’n twintigtal activiteiten georganiseerd, de ene al succesvoller dan de andere. Het meest geruchtmakend was het bezoek van het bestuur van HLWM aan kardinaal Jozef De Kesel, de aartsbisschop van Mechelen-Brussel. De inhoud van het gesprek – een warm pleidooi voor een hartelijker omgaan van de kerk met holebi’s en transgenders – heeft veel aandacht gekregen in de binnen- en buitenlandse pers én veel mensen de weg naar de website van HLWM doen vinden.

Op de jongste bestuursvergadering van HLWM hebben we de lijst van de voorbije 20 activiteiten grondig doorgenomen. Wat we zeker niet meer moeten doen, is bijvoorbeeld zwemmen. Waar wel vraag naar is, zijn de klassiekers (bbq, pannenkoekenslag en Ardennenweekend), maar ook relatief nieuwe activiteiten zoals toneel (Maarten Mylemans), lezingen (Herman Cools) of een stadsweekend (Rotterdam).

Met die informatie in het achterhoofd zet het bestuur enkele nieuwe activiteiten in de steigers. Zo trekken we op 10 februari naar Museum Hof van Busleyden om er de dialoog te bekijken tussen Berlinde De Bruyckere, een van de grootste hedendaagse Belgische kunstenaars, en de Mechelse Besloten Hofjes uit de 16de en 17de eeuw. In april nodigen we een spreker uit. Een natuurwandeling in de omgeving van Mechelen staat eveneens op het programma (onze wandeling in Muizen in oktober 2017 was een groot succes). Mogelijk volgt er nog een tweede wandeling (met gids) later op het jaar.

De datum (31/8) voor de bbq ligt ook al vast. De kajaktocht van 2018 hebben we wegens watergebrek moeten annuleren. We doen in 2019 een nieuwe poging. Om zeker te zijn van voldoende water hebben we twee opties: in de Ardennen, maar vroeger op het jaar (begin juni), of kajakken op de Nete of de Dommel in Vlaanderen, waar we veel minder afhankelijk zijn van de waterstand.

Karaoke

De voorbije karaoke’s waren een vrij groot succes (zowel in aantallen bezoekers en optredens, als in sluitingsuur) en dus voor herhaling vatbaar. Schrijf alvast de Valentijnskaraoke van 15 februari in jullie agenda. En op vrijdag 1 november is er het jaarlijkse pannenkoekenfestijn.

Een groepsfoto voor de bbq in augustus.

We vergeten ook de feestdagen van de holebibeweging niet. De Internationale Dag tegen de Homo- en de Transfobie (IDAHOT) valt op vrijdag 17 mei, de dag nadien (18/5) gevolgd door de Brussels Pride.

De L van HLWM blijft een zorgenkind. Begin november vond in de Babbelkroeg een vrouwenavond plaats. Met 13 vrouwen mogen we van een klein succes spreken. We blijven nadenken over activiteiten van en voor vrouwen. Als je ideeën hebt: shoot.

35 jaar

Al het voorgaande is slechts een deel van wat we volgend jaar van plan zijn. Hou de komende weken en maanden zeker de kwartaalnieuwsbrief, deze website en je mailbox in de gaten. En in 2020 bestaat HLWM 35 jaar…

Een delegatie van HLWM bezocht in april kardinaal De Kesel.

Maar eerst verwachten we je op de nieuwjaarsreceptie van HLWM op zaterdag 26 januari in de Babbelkroeg. Kom zeker eens langs voor een drankje, een knabbel en een babbel.

Ondertussen wenst het bestuur van HLWM jou en al je geliefden het allerbeste voor 2019: gezondheid, geluk, inspiratie, succes, avontuur en vul zelf maar aan.

Antoine, Carl, Denis, Dirk, Jan, Jimmy, Kenny en Koen.

Carl P (30/12/2018)