Puffen, maar gelukkig hadden we water in veel vormen…

De volledige groep op zaterdagochtend. Voor een loodzware Ardennenwandeling.

Midden september is het normaal geen 30 graden. Het water in en rond ons HLWM-vakantiehuis in Bérismenil was dan ook meer dan welkom. Water in alle gedaanten: de Ourthe, het binnenzwembad en de ruime jacuzzi. En of het goed was. De meesten van de 26 deelnemers – van vrijdag tot en met maandag – gaan zeker opnieuw mee.

Keltische nederzetting op een heuveltop in de buurt van Bérismenil.

HLWM organiseert al zeker 30 jaar Ardennenweekends. Alleen onderbroken door de corona-ellende, al heeft die laatste er wel toe geleid dat de timing is verschoven van midden februari naar midden september. En dat heeft dit jaar enorm in ons voordeel gespeeld. Heet, staalblauwe lucht, warme avonden. ALLE maaltijden – ’s morgen, ’s middag en ’s avonds – buiten. Aperitieven, pingpongen, volleyballen: buiten. De avondlijke en nachtelijke babbels: buiten. Behalve voor de quiz en wat slapen – voor sommigen waren de nachten echt kort – hebben we amper binnen gezeten.

Vrijdag: aperitieven, grote hoeveelheden spaghetti, gevolgd door karaoke. Tot een stuk in de nacht.

Zaterdag: ontbijten. Stevige Ardennenwandeling van 12 km, met pikante kuitenbijters (het dwarsen van hoogtelijnen). Lunchpakket. Pootje baden in de Ourthe, of kijken naar wie in de Ourthe zat. Zwembad, jacuzzi en sauna. Pingpong. ’s Avonds bbq, gevolgd door quiz met meer dan 100 vragen en praktische tests, zoals bier proeven. Opnieuw laat.

Van op de oever van de Ourthe kijken naar de HLWM’ers in het water.

Zondag: ontbijten. In twee shifts een bezoek brengen aan de brouwerij van La Chouffe in het dorpje Chouffe. De souvenirwinkel overrompelen. De rest van de namiddag: volleybal, pingpong, jacuzzi, zwembad (met nog meer volleybal) en sauna. Paëlla en de overschot van de spaghetti.

Maandag: ontbijten, inpakken/opruimen en wegwezen. Bezoek aan het dorpje Crupet: Duivelsgrot en het lokale kasteel (met een link met Mechelen). Namiddag: bezoek aan de tuinen van Annevoie. Een heerlijk excuus om eens lekker uit de bol te gaan. Haasje-over, op de schouders zitten… Gekke foto’s maken. Kijken naar de knappe tuinier (en foto’s van hem maken). Eindigen met een terrasje in een bijgebouw van het kasteel, met uitzicht op de tuin.

Maandag: in de tuinen van Annevoie.

Wat een ab fab weekend. En voor het eerst eentje van vier dagen lang. Jongste was 22 jaar, de minst jonge 71. Geweldig geslaagde combinatie. Geen moment verveeld… En twee volle auto’s vol inkopen: eten, drank… Vooral de drank konden we niet volgen met aanslepen. Waarschijnlijk twee keer meer dan in een gewoon weekend. Het was dan ook uitzonderlijk heet.

Iedereen van harte bedankt voor de vriendschap, het de handen uit de mouwen steken, de babbels, en zo veel meer.

Annevoie.
Bier proeven bij La Chouffe.

Jense speelt standbeeld na in Annevoie.
Arno ook.
Jimmy in rolstoel wegens rechterbeen in brace.
Met dank voor de heerlijke bbq.
Heerlijk verfrissend, die Ourthe.
Frans en Michiel.
Het kasteel van Annevoie.
Guido en Björn.
De thuisblijvers hadden ongelijk.
Ronny.
Dirk.
Pootje baden in de Ourthe.
Aperitieven bij zonsondergang. Met enkele nieuwe gezichten. Welkom.
De Duivelsgrot in Crupet. Met in de hoofdrol (vlnr): de duivel, engel Maxim, bengel Ruben en Sint-Antonius.
Het kasteel van Crupet.
GVM’ers aan het volleyballen tijdens Ardennenweekend. Vlnr: Carl, Ruben, Björn en Jonathan.

En hier nog veel meer foto’s, met dank aan Maxim.

https://drive.google.com/drive/folders/1QV1h8cbH26NSDjVgk5Hz312ZqaMArHuT