Pink Devils troeven Mechelse politici af

 

De Pink Devils in zwarte truitjes. De ploeg van Mechelse politici in het wit. Met onder meer burgemeester Vandersmissen (onderaan rechts) en schepen van Sport Labsir (staand links).

Een klinkende zege van de Pink Devils tegen een zaalvoetbalploeg van Mechelse politici. En vijf homoploegen, en één heteroploeg, die streden voor de titel van Belgisch kampioen homovolleybal. De Mechelse sportdag naar aanleiding van de International Coming Out Day op zondag 10 oktober was een topper.

De Pink Devils hebben nog nooit tegen zo’n ‘mooi volk’ voetbal gespeeld. In de Mechelse politiciploeg zaten onder meer burgemeester Alexander Vandersmissen, schepen van Sport Abdrahman Labsir, Groen-Kamerlid Kristof Calvo en Vooruit-gemeenteraadslid Thijs Verbeurgt. De Pink Devils wonnen de twee keer 30 minuten met 6-3. En dan heeft een van onze betere spelers, Lowie, in de tweede helft nog meegespeeld met de politici, kwestie van de ploegen wat van gelijk niveau te houden.

Allemaal spelers van GVM. Staand van links naar rechts: Björn VDB, Bjorn VV, Arsalan, Yente, Ruben, Luc, David, Erik en Chai. Zittend van links naar rechts: Jeycee en Jonathan.

Na de voetbalgalawedstrijd streden homovolleybalploegen uit Mechelen, Leuven, Antwerpen en Brussel voor de officieuze titel van Belgisch kampioen homovolleybal. Brussels Gay Sports ging aan de haal met het goud. Gay Volley Mechelen eindigde voorlaatste.

Een deel van de volleyballers en voetballers is nadien aan het station mosselen gaan eten om nadien af te zakken naar de Vismarkt, waar een ander deel neergestreken was in een pastarestaurant. Het was bijna middernacht toen we thuis waren.

Schepen Labsir en burgemeester Vandersmissen hebben al duidelijk gemaakt dat wat hen betreft er volgend jaar zeker een vervolg komt. Het hele event – met toespraken, pers, supporters (ook mensen van HLWM) en cheerleaders – smaakt naar meer. Een herhaling dus in 2022. Geniet van de sfeerbeelden.

Carl P (20/10/2021)

https://www.hln.be/mechelen/pink-devils-kloppen-politici-voor-coming-out-day~abdf6534/

https://www.gva.be/cnt/dmf20211010_95144036

De Pink Devils. Van links naar rechts: Lowie, Erik, Ben, Andy, Bob, Caspar, Bert, Arsalan en William.
Nog meer GVM’ers: Jeroen, Lucas, Bjorn VV, Arsalan, Jonen, Yente en Jonathan.
Een mix van GVM’ers en Pink Devils.
Cheerleaders voor, tijdens en na het voetbal.
En mosselen vol-au-vent na het volleyballen. Stijn en David.
Joe, Nestor en Jeycee, deels GVM, deels Active Company.