Johan is Mr. Halloween van HLWM

Johan C, Mr. Halloween.

Onze Halloween in de Babbelkroeg op vrijdag 28 oktober was een voltreffer. Zo’n 35 mensen van wie een 15-tal verkleed. Om 24 uur werd Johan C verkozen tot Mr. Halloween. En het was best weer laat, 2 uur of zo.

Helemaal uit Finland, de killer nurses Tiina en Johanna. Met hun boek: Satan in Moskou. Hint, hint…

Halloween – afkomstig van All Hallows’ Eve, letterlijk: de vooravond van Allerheiligen – had gisteren de Babbelkroeg in de greep. Overal spinnen en spinnenwebben, doodskoppen, fake bloed, pompoenen, spooky kandelaren, en ga zo maar door. De verduisterde Bab zal er best creepy uit. Kom volgende vrijdag nog eens kijken. We laten de aankleding tot en met dan hangen.

Dracula, Dirk G, had wat last van loshangende tanden.

Veel volk dus. Een paar Afrikaanstalige Zuid-Afrikanen, twee Finse vrouwen, eentje uit Nederland, een halve Fransman, en ook nog Belgen. En best aardig wat nieuw volk. Al moest ik bij enkele mensen die totaal verkleed binnenkwamen wel even goed nadenken wie ze waren. De meesten moesten bij het binnenkomen op de foto met Artuur, ons lijk van dienst.

Celina en Sanne, Pietje de Dood en een soort Cruella De Ville.

Wie uit het horrorboek was aanwezig? Een Dracula die wat last had van loszittende tanden, een massamoordenaar, een soort Cruella De Ville, een omzwachtelde uit de doden verrezen mummie, een indiaanse voodootoevenaar, een paar skeletten en nog een hoop spoken en andere duistere figuren die ik niet meteen kon thuisbrengen. Ik heb het heel bescheiden op kantoorkledij gehouden. Maar sommigen hadden duidelijk veel tijd gestoken in make-up.

Frans M als spooky thing.

We hebben dus gestemd. Van onder naar boven: Maxim, Tim, Wout, Dirk, Frans, Ruben, Jimmy en Johan als afgetekende winnaar. Die is naar huis gegaan met twee tickets voor de UGC-bioscoop in Mechelen.

Skelet Björn VDB schrok toch even toen Artuur zijn hoofd uitstak. Wel geen vullingen bij Björn.

De cava, Maneblussers, cola zero’s en ice teas zijn rijkelijk gevloeid. Tijdens de avond zijn de tappers van dienst meermaals de kelder moeten induiken om de koelkast aan te vullen.

Wout als witch doctor of voodootovernaar.
Ruben op stap met Artuur.
Artuur dus.
Zuid-Afrika. Inus had zijn geest gestuurd.
Een verrezen mummie.
Bart was not impressed.
Jimmy en Ruben.
Jimmy heeft zitten schminken. Zichzelf.
Thomas, Kurt, Koen en Ronny.

Volgend jaar zeker opnieuw te doen.

Tekst: Carl (29/10/2022), foto’s: Carl, Kurt en Ruben.