Annulatie: HLWM viert Lesbian Visibility Week

ANNULATIE

Eind april viert de wereld Lesbian Visibility Day/Week. Ook HLWM wil haar L extra in de verf zetten. We organiseren een fotoshoot.

Het is allemaal begonnen in het LA van de jaren 90, toen een aantal vrouwen vonden dat op de Pride Parades de ‘G’ veel meer opviel dan de ‘L’. Ze wilden dat anders, het begin van de Lesbian Visibility Week. De week focust op de lesbische identiteit in al haar facetten.

Ook HLWM (Homo- en Lesbiennewerking Mechelen, www.hlwm.be) vindt dat de L meer aandacht verdient dan nu het geval is. De visibility/zichtbaarheid gaan we letterlijk interpreteren. We organiseren een fotoshoot van lesbische vrouwen. Het is de bedoeling om de gemaakte foto’s nadien eenmalig op de muren van onze Babbelkroeg te hangen.

Datum: zaterdag 23 april vanaf 15 uur.

Plaats: Babbelkroeg, Steenweg 32, achter het standbeeld van Margareta van Oostenrijk (hartje Mechelen dus). Derde verdieping. De fotoshoot zelf vindt buiten plaats, op en rond de regenboogbank voor ons café.

Voor wie: vrouwen/transgenders only (al zal de bestaffing die dag wel door mannen gebeuren, we hebben geen vrouwelijke vrijwilligers!).

Wat: fotoshoot plus gratis koffie en een stuk taart voor wie komt opdagen.

Nadien: we printen de foto’s uit en hangen ze een van de komende vrijdagavonden in onze Babbelkroeg op. Een reden om nadien nog eens terug te komen.

Registratie: verplicht, zodat we een idee hebben van hoeveel mensen we mogen verwachten (bovendien is de capaciteit van ons café beperkt). Stuur ons een mail (info@hlwm.be) en laat weten met hoeveel je komt. Doe dat ten laatste op 20 april.

———

Vrijdag 1 april vanaf 21 uur in de Babbelkroeg. Kom vijf jaar in de nieuwe Bab, de heropstart na twee jaar corona en Nieuwjaar (hmmm) vieren met een hapje en een tapje in de Babbelkroeg. We hebben elkaar veel te lang niet meer gezien. Met naamkaartjes werken zal net niet nodig zijn… (hopelijk).