HLWM viert IDAHOT met fietstocht en regenboogvlag hijsen

Boven op het klaverblad.

Hey, jullie allen. Van harte geproficiteerd met jullie nationale feestdag. Of moet ik zeggen feestweek? Want dat is wat deze week is, de week van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Stonden op onze agenda: een fietstocht van 30 km in en rond Mechelen. En het hijsen van de regenboogvlag aan het stadhuis.

Het waren meer kilometers dan verwacht, de fietstocht ‘de nieuwe mobiliteit in en rond Mechelen’. We hadden 20 kilometer geschat. Het zijn er ongeveer 30 geworden. Anderhalf jaar geleden hebben we dezelfde fietstocht al eens gedaan. Toen waren grote delen van de infrastructuur nog niet klaar. Afgelopen zondag wel.

We reden op fietspaden, fietsostrades en fietsbruggen, door tunnels en boven de grond, op een gedurfd klaverblad voor fietsers. En nog is alles niet klaar. Het fietspad F1 naast het spoor richting Vilvoorde wacht nog op voltooiing. Blijkbaar verzetten sommige eigenaars zich tegen het afstaan van een deel van hun tuin. Het fietspad F3 naar Gent moet er ook nog komen.

Wie is we? We waren met 16: 14 mannen en 2 Finse vrouwen. Met bijtanken-tussenstops in het Vrijbroekpark en op de Vismarkt. We zijn met 7 geëindigd in het restaurant Merad op de Vismarkt. Het smaakt naar meer, al had het ietsjes koeler mogen zijn. Maar zonnecrème factor 30 doet wonderen.

Even uitrusten in het Vrijbroekpark.

Amper twee dagen later, aan de vooravond van IDAHOT, werd de regenboogvlag opgehangen voor het stadhuis en boven op de toren van de Sint-Romboutskathedraal. De ‘hijser’ van dienst was Gabriella De Francesca, de schepen van Gelijke Kansen en Diversiteit. Een 15-tal HLWM’ers en andere mensen keken toe en zagen dat het goed was.

Schepen Gabriella De Francesca hijst de regenboogvlag aan het stadhuis van Mechelen.