HLWM in coronatijden…

Beste allemaal,
Het bestuur van HLWM hoopt dat jullie allen in deze bizarre coronatijden in goede fysieke én mentale gezondheid verkeren. We zullen geduld moeten oefenen en vooral doen wat de virologen ons vragen te doen.
1/ Het behoeft geen uitleg dat de Babbelkroeg en alle activiteiten van HLWM nog zeker heel april stilliggen.
2/ HLWM gaat met haar tijd mee en zit op Instagram. Je vindt ons op HLWM2800.
3/ Wie zich eenzaam voelt, wat angstig is of gewoon met iemand wilt praten. Stuur een mailtje met je naam en telefoonnummer naar info@hlwm.be en iemand van het bestuur neemt een van de komende dagen contact met je op voor een telefonische babbel.
4/ Hoe gaan we de komende weken de tijd doden? Een paar suggesties.
– Ons lid Kurt B is zijn eigen ‘radioprogramma’ begonnen. Elke week steekt hij een uurtje muziek in elkaar die jullie kunnen streamen.
LIVE MUSIC & MUCH MORE is een wekelijkse radioshow met de volgende vaste ingrediënten: live versies van 70s, 80s en 90s classics, 12″ maxi en remixversies, een akoestische plaat, een cover, ’typisch Belgisch’, een oudere Belgische hit, een Eurosonggerelateerde plaat…
LIVE MUSIC & MUCH MORE is er elke woensdag, online en on demand. Te beluisteren wanneer het je het beste uitkomt.
Theaters, cultuurhuizen en zoveel meer blijven de komende weken gesloten. Geraak je niet meer in de zaal, dan komt de zaal tot bij jou. Podium aan Huis biedt je de kans. Met deze voorstellingen voor jong en oud ben je even zoet en kom je ontspannen de komende weken door. Gezelschappen en kunst- en cultuurhuizen bundelen hun krachten om jou virtueel te ontroeren en te ontspannen. 
Je hebt de keuze uit 42 opgenomen voorstellingen die gratis te bekijken zijn. Dans, theater, toneel, concert… Een heel ruime keuze. Van een half uur tot twee uur entertainment. Een aanrader. 
Te bekijken via www.podiumaanhuis.be
– Hou je van opera en ballet? Dan vind je gratis je gading in het aanbod van Opera Ballet Vlaanderen op www.operaballet.be. Met onder meer opgenomen werk van Dvorak en Wagner.
– Veel zangers en andere artiesten bieden op regelmatige basis gratis mini-optredens vanuit hun huis aan. Onder meer pianist Jef Neve doet dat. Even googelen en je vindt nog veel meer. Leuk als aperitief met een glas cava, porto of champagne.
– Op YouTube vind je dan weer een overzicht van 60 holebifilms uit de jaren 2010-2020https://www.youtube.com/watch?v=keklDzqxmIg&feature=youtu.be Bij elk kort fragment verschijnt de naam van de film. Die kan je intikken op Google. Meerdere films zijn gratis te zien op YouTube. Meestal wel enkel in de originele taal, dus zonder ondertiteling.
5/ Heb je nog tips over soortgelijke initiatieven op het internet, stuur ons een bericht via info@hlwm.be en wij lichten onze meer dan 200 lezers in van je vondst.
Veel kijk- en luisterplezier.
Carl P (4/4)