HLWM in coronatijden…

We hopen dat je het goed stelt. Hieronder vind je opnieuw wat kijk-, luister- en leestips.

1/ Ben je ook een van de mensen die tickets heeft/had voor de Van Eyck-expo in Gent? Dan ben je ongetwijfeld aan het vloeken dat je die eens-in-een-levententoonstellingen mogelijk moet missen. De organisatoren hebben op het internet een lange en boeiende wandeling door de tentoonstelling gezet, met uitleg van de Van Eyck-expert Till Holger Borchert. Een must see.

https://vaneyck2020.be/van-eyck-bij-je-thuis/

2/ Ons lid Eddy B heeft voor ZiZo Magazine een boeiend en lang verhaal geschreven voor holebi’s in Tunesië: ‘Holebiseksualiteit in Tunesië: gevangen tussen repressieve wetten en een vijandige bevolking’. De lectuur bewijst nog maar eens hoe goed we het hier wel hebben.
3/ Kurt B, nog een lid, blijft dan weer muziek maken. Op het internet vind je de xste aflevering van ‘Music & Much More’, een uur met leuke muziek uit de 70s, 80s en 90s aaneengepraat door muziekkenner Kurt.
4/ Wil je eerder wat op tv zien? De holebizender Out TV heeft zaterdag- en zondagavond laat dit boeiende aanbod.
* Zaterdag, 18 april om 22.56 uur.
‘Lose Your Head’, een thriller die zich afspeelt in de gay scene in Berlijn.

* Zondag, 19 april om 22.34 uur
‘Laurence Anywas’, een Canadese film over een leraar die besluit als vrouw door het leven te gaan.

* Maandag, 20 april om 23.08 uur
‘Tom à la ferme’. Tom trekt naar de begrafenis van zijn ex-lief op het Franse platteland. Niemand weet echt dat de dode homo was.
Ook de dagen nadien heeft Out TV boeiende laatavondfilms. Het aanbod vind je hier: https://www.out.tv/tv-gids/
5/ Eurogames 2020 – de Europese kampioenschappen voor LGBTQ-sporters – vinden wegens de coronacrisis niet meer plaats van 5 tot 9 augustus in de Duitse stad Düsseldorf. De organisatoren zoeken een nieuwe datum. Jammer voor de Pink Devils die er gingen voetballen.
6/ De jaarlijkse voetbalwedstrijd van de Pink Devils in en tegen Boom midden mei in het kader van de Internationale Dag tegen de Homofobie en de Transfobie (IDAHOT) staat eveneens op de helling. De wedstrijden en de trainingen van de Pink Devils staan natuurlijk ook on hold.
7/ Al zeker tot en met 30 april zijn de trainingen van Gay Volley Mechelen opgeschort.
8/ En omdat de federale regering de lockdown heeft verlengd tot en met 3 mei zal de Babbelkroeg pas na 3 mei heropenen. We houden je op de hoogte.
Veel kijk-, luister- en leesplezier.
Carl P (18/4)