HLWM in coronatijden…

We moeten nog heel even binnenblijven. Daarom opnieuw een reeks kijk- en luistertips om het weekend mee door te komen. Hou jullie gezond.

1/ De Babbelkroeg zal nog langer gesloten blijven. We moeten het lockdownregime van de horeca volgen, en die heropent als laatste sector. Dat zal waarschijnlijk pas in juni zijn.

2/ Wie nog voltijds aan het werk is, maar door corona beperkt is in zijn/haar sociaal leven, houdt aan het eind van de maand meer geld over dan voorheen. Geen terrasjes, resto’s, uitstappen, shoppen… Thuiszitten en oppotten. Met het extra geld kan je misschien wat kunst kopen.

Op  http://www.pinkart.be vind je een pak ‘gay’ schilderijen, tekeningen, prints, beeldhouwwerken en foto’s. Alles is te koop. Pinkart.be is een Antwerpse website.

3/ We hebben nog wat boeiende films gevonden op het internet.

Rudolph Noerejev.

4/ De jaarlijkse voetbalwedstrijd van de Pink Devils in en tegen Boom – gepland voor vrijdag 15 mei – is geannuleerd. Boom pikt de draad volgend jaar weer op. De hervatting van de trainingen van Gay Volley Mechelen is ook niet voor morgen.

5/ Het filmaanbod van Out TV vind je terug op https://www.out.tv/tv-gids

  • Vrijdagavond: ‘The Falls, Testament of Love‘, het tweede deel over de verboden liefde tussen twee mormoonse mannen. Vorige week was het eerste deel te zien.
  • Zaterdagavond: ‘Tom of Finland’, een biopic over de Fin Touko Laaksonen, bekend van zijn tekeningen van gespierde mannen in allerlei uniformen.
  • Zondagavond: ‘Silent Youth’, een coming-outfilm en hoe lastig dat soms wel is.

6/ Er is dit jaar geen Eurovisiesongfestival. Ons lid Kurt B heeft een eerste Eurovisiespecial klaar. Meer dan een uur oude festivalliedjes en de inzendingen van dit jaar. Te beluisteren op https://www.mixcloud.com/kurt-bekaert/

Carl P (8/5/2020)