Straffe stoot van Yente op Eurovisie

Een deel van de 25 aanwezigen in de Babbelkroeg.

De volledige top drie correct en ook nog eens in de juiste volgorde voorspellen. Die straffe stoot presteerde Yente M tijdens de uitzending van het Eurovisiesongfestival in de Babbelkroeg op zaterdag 13 mei.

We waren met 25 voor de live-uitzending van Eurovisie op groot scherm op de gelijkvloerse verdieping van de Babbelkroeg. Behoorlijk wat nieuw volk ook. Eentje had zelfs de moeite gedaan om op onze Gustaph te lijken.

Bjorn VV en Jonathan DM namen de organisatie voor hun rekening. Kaasblokjes, chips, popcorn, drank… Onze stemming, net als die voor de deelnemende landen, liep volledig digitaal. We kregen twee vragen voorgeschoteld. Eén: wie wint het liedjesfestival. Gewoon om te zien hoe de Babbelkroeg zou stemmen. De Bab stemde Zweden. Twee: geef je persoonlijke top drie.

Naar jaarlijkse gewoonte laat ik eerder mijn hart, oren en ogen spreken, dan de logica van het festival. Ik had gemikt op Cyprus, Italië en Israël. Niet echt slecht, maar Zweden stond niet in mijn top drie. Dus, geen schijn van kans.

Yente M zat er boenk op. Zweden, Finland en Israël. En, in de juiste volgorde. Straf, heel straf. Ik denk niet dat iemand van HLWM ooit zo’n goede glazen bol heeft gehad. Yente, die na middernacht ook nog eens 31 werd, won de boekenbon. ‘Ik heb wel wel hulp gekregen van het vriendje – een Eurovisiefanaat – die thuiszit’, vertrouwde Yente me nadien toe.

Zonder meer een geslaagde avond die in 2024 ongetwijfeld een vervolg zal krijgen.

Tekst en foto: Carl P (22/5/2023)