Knaller van nieuwjaarsreceptie in Babbelkroeg

De nieuwjaarsreceptie van vrijdag 24 januari in de Babbelkroeg was een schot in de roos. Tussen 21 uur en 2 uur hebben we een 60-tal mensen over de vloer gehad. Oude bekenden én wat nieuwe mensen.

Een bont gezelschap.

19 uur. Met vier mensen van het bestuur aanwezig in de Babbelkroeg om de hapjes en de tapjes klaar te zetten. Toastjes, groenten, witloofblaadjes met garnalen. Hopen drank en schuimtoestanden in de koelkast geplaatst. Tegen 20.30 uur zijn we klaar.

21 uur. De eerste gasten komen binnen. Kussen, gevolgd door de vraag: ‘Glaasje cava of fruitsap?’ De meesten kiezen voor de schuimwijn. Elke receptieganger krijgt na het eerste drankje nog twee bonnetjes voor een vloeistof naar keuze. Al heel vroeg is er veel volk binnen. Achter de tap is het druk. We zijn er al snel met drie, vier mensen bezig.

Twee van de tappers. Nathan en Robin.

22.30 uur. Twee korte nieuwjaarstoespraken. Eentje van Koen. ‘HLWM viert dit jaar haar 35ste verjaardag, opgericht in het jaar toen ik 18 was. We staan hier in België heel ver, maar we moeten waakzaam blijven dat we onze verworvenheden niet verkwanselen. Het volstaat naar Centraal- en Oost-Europa te kijken om te zien hoe het niet moet.’

De nieuwjaarstoespraken.

Ook bestuurslid Ruben nam even het woord. Hij lichtte de plannen voor 2020 toe. Het gaat onder meer om een feestweekend voor onze 35ste verjaardag, een Ardennenweekend in oktober, wandelingen, Planet Chocolat, karaoke… Wie ideeën heeft voor activiteiten, opmerkingen, kritiek… Er staat een ideeënbus op de vloer in de Bab. Gebruiken!

Veel volk in de Bab.

 

Een deel van het leeggoed.

2 uur. De laatste mensen zijn buiten. Opruimen, afwassen, kuisen, leeggoed naar de kelder, volle flessen naar boven. Kassa opmaken…

3 uur. We liggen in bed.

Carl P (26/1/2020)