Heterostellen op karaoke in Babbelkroeg

Valentijnskaraoke@babbelkroeg trok op 15 februari opnieuw veel volk: 29 om precies te zijn, van wie een pak jong volk en… twee jonge heterostellen die het daar best naar hun zin hadden.

Vlnr: Jimmy, Evy, Joris, de vriend van Evy en Ruben.

Ik ben de tel wat kwijt, maar ik denk dat de editie van afgelopen vrijdag de derde was. Of het record van 4.30 uur gebroken werd, weet ik niet, want Koen en ik zijn om 2 uur vertrokken. Wegens een weekendtrip naar Spa moesten we die zaterdag vroeg op.

Maar er is opnieuw heeeeel veel gezongen. Op een bepaald moment duurde het minstens een half uur vooraleer een aangevraagd nummer door Wannes gedraaid werd. Een door Ruben aangevraagd duet met mij heeft hij alleen moeten zingen. Het bed was dat moment net iets dringender.

Vlnr: Ruben, Björn, Jimmy en Joris.

Heel opvallend waren de twee jonge heterokoppeltjes die meegedaan hebben: een stel was bevriend met Jimmy, het andere stel kende niemand en niemand kende hen. Journalist – en dus nieuwsgierig als ik ben – heb ik even met hen gepraat. ‘Hoe zijn jullie hier beland.’ Antwoord: ‘Wel, we wonen in het centrum van Mechelen, en we hadden jullie vlaggen al meermaals zien hangen. Via, via hoorden we dat er vanavond een karaoke was. En dus zijn we afgekomen. En we vinden het hier geweldig’, voegden ze er nog aan toe. Bedankt voor jullie aanwezigheid Eva en Wito.

Onze smaak en de hunne verschilde toch wel wat. Bij de vaste klanten komen dezelfde klassiekers elke keer opnieuw terug: de ‘Marie Louise’, ‘Rood’ en ‘La vie en rose’, deze keer dan wel in de versie van Grace Jones, een duet van Dirk G. en mezelf. ‘Leef’ van André Hazes junior deed het ook erg goed. Wito en Eva gooiden het over een veel gedurfdere boeg. Zij zongen dingen die ik niet herkende en die best moeilijk waren.

De optredens varieerden van solo’s, over duetten en trio’s, naar kwartetten en quintetten, zonder dat voor die laatsten voldoende microfoons aanwezig waren. Arno V had dan weer heel wat aanmoediging nodig om zelfs in groep mee te zingen.

Gedronken is er met hopen: drie bakken Maneblusser, bijvoorbeeld. De mini loempia’s en pizza’s en de kippenhapjes gingen gretig over de toog.

Björn en Jelte.

Alleen jammer van die ene lesbienne, niet dat ze niet welkom was, integendeel. Wel dat ze zo alleen was. Ik heb haar met aandrang aangespoord de volgende keer wat vriendinnen mee te brengen. ‘Ik zal mijn best doen.’

Op naar de vierde editie van karaoke@babbelkroeg. Die zal voor ergens in het najaar zijn. Waarschijnlijk rond Halloween.

Carl P (tekst) en Dirk G (foto’s) (20/2/1019)

Vlnr: Joris, Koen, Jelte en Jimmy.