GVM haalt goud op eigen toernooi in Mechelen

Gay Volley Mechelen (GVM) heeft op zaterdag 14 april goud behaald op zijn vierde Paastoernooi. In de finale behaalde GVM Paashaas een vrij makkelijke zege op Brussels Gay Sports – Alpha.

Afgelopen zaterdag vond in de sporthal van Walem het vierde Paastoernooi van GVM plaats. Waren aanwezig: Brussels Gay Sports – Alpha, Brussels Gay Sports – Bitch Perfect, Active Company Antwerpen, GVM Paashaas en GVM Paasei. In totaal dus zo’n 35 deelnemers.

En die werden in de watten gelegd: gratis drank, bananen, appels en calorierepen en twee heerlijke – door Walter en Björn VDB – belegde broodjes, plus zes uur lang volleybalplezier. En dat voor amper 10 euro.

In de eerste ronde speelden de vijf ploegen telkens een half uur tegen elkaar. Om ter meeste punten. Elke ploeg heeft dus vier wedstrijden gespeeld. Na die eerste ronde werd een ranking gemaakt op basis van het aantal gescoorde punten. Die zag er als volgt uit.

GVM Paashaas: 184 punten
BGS Alpha: 168 punten
BGS Bitch Perfect: 155 punten
GVM Paasei: 143 punten
Active Company: 122 punten

De finale tussen GVM Paashaas en BGS Alpha- gefloten door Walter – werd met twee winnende sets van 25 punten makkelijk gewonnen door GVM Paashaas (zie foto hiernaast, van links naar rechts: Nikki, New, Matteo, Jürgen, William zittend en Kenneth staand; Ivan maakte ook deel uit van de winnende ploeg maar staat niet op de foto).

Voor de derde, vierde en vijfde plek moesten de drie betrokken ploegen opnieuw 10 minuten tegen elkaar spelen. En opnieuw om het meeste aantal punten.

BGS Bitch Perfect haalde het brons met in totaal 32 gescoorde punten. Dat was even balen voor GVM Paasei dat strandde op 30 punten en dus een vierde plaats. Active Company eindigde met 24 punten op de vijfde plaats.

Carl P (15/4/2018)

 

 

Walter tijdens het fluiten van de finale tussen BGS Alpha en GVM Paashaas.
Staand vlnr: Hugo, Kenneth, Erik, William, Walter, Andrea, Björn, Jimmy, Ruben en Nikki. Zittend vlnr: Jürgen, Matteo, New en Chai. We hebben twee outfits: een blauwe en een groene. Ons logo is de kathedraaltoren.