Dit biedt HLWM jou de komende weken en maanden aan…

De lente is aangebroken en de zomer komt langzaam om de hoek piepen. We hebben een heel programma voor je klaargestoomd. Je vindt er ongetwijfeld je gading tussen.

1/ Vrijdag 6 mei in de Babbelkroeg in Mechelen vanaf 21 uur: karaoke. Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, disco, schlagers, slows… We hebben het allemaal. Begin al maar te oefenen. De vorige edities waren successen. Kom je ook even op het podium staan? Solo, duet, trio…

2/ Op zondag 15 mei maken we een fietstocht in en rond Mechelen, waarbij de focus ligt op de nieuwe fietsbruggen, fietssnelwegen, fietsklaverbladen…  We fietsen op, boven en onder de grond. Kortom, de nieuwe fietsmobiliteit rond Mechelen. We maken een tussenstop in de Batteliek in Battel, het nieuwe uithangbord van brouwerij Het Anker (Maneblusser, Carolus…). We vertrekken om 14 uur aan het Van der Valk-hotel in Mechelen.

3/ Op 17 mei ‘viert’ de wereld IDAHOT, de International Day Against Homphobia and Transphobia. De dag waarop we nee zeggen tegen lgbtq+-haat. Onze ‘nationale feestdag’.

Op maandag 16 mei om 18 uur wordt de regenboogvlag – het trotse symbool van wie en wat we zijn – aan het stadhuis gehesen door Gabriella de Francesco, de schepen van Diversiteit en Gelijke kansen van Mechelen.

Mechelen hoopt dat een pak HLWM’ers aanwezig kunnen en willen zijn. Doen we even moeite? Misschien is het weer die dag wel goed en kunnen we nadien met zijn allen een terrasje doen, of samen wat gaan eten.

4/ Op Pinkstermaandag 6 juni gaan we kajakken in de Ardennen. Waar bekijken we nog. Begin juni is vrij vroeg in de zomer, maar we willen vermijden dat er geen water meer is in de rivieren. We doen aan carpooling en gaan nadien samen wat eten.

5/ En het Ardennenweek vindt plaats van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september in Vielsalm. Je kunt nog niet inschrijven.