Babbelkroeg trekt 80 mensen tijdens Maanrock

De Babbelkroeg tijdens het Maanrock-weekend. Boven HLWM, beneden studenten van de VUB.

De Babbelkroeg was tijdens het Maanrock-weekend twee avonden geopend: op vrijdag en zaterdag. We kregen in totaal 80 mensen over de vloer: 35 op vrijdagavond en 45 op zaterdagavond. En of het goed was.

Vip-lounges, zo kan je de Babbelkroeg tijdens Maanrock het best omschrijven. Het zicht op de duizenden mensen op de Grote Markt was spectaculair. En dat weten de HLWM’ers ondertussen. Het was een komen en gaan van mensen die afwisselden tussen de drukte en de menigte beneden en de relatieve rust boven, op onze derde verdieping.

Duizenden mensen hebben ondertussen kunnen zien waar HLWM gehuisvest is. De regenboogvlaggen hebben een heel weekend lang de gevel van De Schakel gesierd. Dat sorteerde meteen effect. Een gay koppel dat al jaren en dagen in Mechelen woont, vertelde ons: ‘We wisten niet dat dat hier bestond. We komen zeker en vast terug.’

Ons lid David VDW had dan weer twee avonden op rij vooral buitenlandse worstelaars mee naar de Babbelkroeg genomen die in Mechelen waren voor een toernooi. Waarvoor dank. Het gevolg was een internationale drukte: mensen uit België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Afghanistan, Zuid-Afrika… En dan ben ik nog wel wat landen vergeten. Je hoort dan ook almaar meer Engels in de Babbelkroeg.

Zelfs een lid van het Vlaams Parlement beklom de 69 trappen om ons een bezoek te brengen en een leuke babbel met ons te slaan.

Volgend jaar zeker opnieuw. En dan misschien drie dagen op rij: vrijdag, zaterdag en zondag. Sommigen hebben die suggestie al gedaan.

Carl P (tekst en foto, 27 augustus)